Activiteiten
Jan Wolkers en duurzaamheid bij bibliotheek

De bibliotheek staat in november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens ‘Nederland Leest’, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek vanaf vrijdag 1 november een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel ‘Winterbloei’. Bas Haring houdt een lezing over duurzaamheid. En er zijn nog vijf activiteiten rondom lezen, schrijven en literatuur.

Jan Wolkers was schrijver en een groot natuurmens. De natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur zijn ‘Winterbloei’ bij elkaar gebracht. Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich afspeelt in de bibliotheek. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de bibliotheek ophalen; zolang de voorraad strekt! Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

De bekende volksfilosoof en hoogleraar Bas Haring houdt op uitnodiging van de Bibliotheek aan de Vliet op donderdag 14 november om 20.00 uur een lezing in Theater Ludens in Voorburg over het onderwerp duurzaamheid. Kaartverkoop via Theater Ludens. In zijn lezing gaat Bas Haring in op vragen die leven rond het begrip duurzaamheid. Een onderwerp dat dagelijks langskomt op tv, internet, kranten en tijdschriften. Hij bespreekt het begrip duurzaamheid op een toegankelijke manier en vanuit verrassende invalshoeken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter