Nieuws
Verhuisreünie Molen de Vlieger aftrap naar 400-jarig bestaan

Enkele vijftigtal belangstellenden bezocht woensdagavond de verhuisreünie van Molen de Vlieger.  Buiten bij partycentrum Dekkershoeve, de buurman van de molen, werden de gasten verwelkomd door een origineel ‘Aapjes-orgel’. Binnen keek men samen aan de hand van oude foto’s en een heuse speelfilm terug op de spectaculaire verplaatsing van de molen in 1989. Voorzitter Mart Jochemsen van stichting Molen de Vlieger memoreerde de afgelopen decennia. Want de molen is niet alleen de oudste poldermolen van Holland. De Vliegermolen (de naam van de toenmalige sporthal, die bij de molen stond) vormde ook het decor van zowel topsport als de meest swingende popconcerten. Dus ook op die wijze heeft de molen nationale bekendheid gekregen. Die wordt de komende jaren alleen maar groter. Want wethouder Astrid van Eekelen kondigde aan dat het 400-jarig bestaan van de molen in 2021 op grootse wijze gevierd zal worden. (foto’s Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter