Nieuws
Voortgang plannen Schakenbosch

Het Leerwerkcentrum op landgoed Schakenbosch moet medio 2020 weg. Of het centrum een nieuwe plek krijgt op het landgoed hangt al van een blijvende financiering van het centrum. Die zal men zelf moeten regelen.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Jan-Willem Rouwendal aan de gemeenteraad over de voortgang van de plannen inzake Schakenbosch. Daar komen 317 woningen en zorgvoorzieningen. Het geldende bestemmingsplan wordt daartoe gewijzigd.

Rouwendal meldt dat eind 2020 met de bouwactiviteiten gestart wordt. Die gaan vijf jaar duren. Gepland zijn ondermeer een verpleeghuis met 48 bedden achter en naast de bestaande Hulp&Heilkerk. Stichting Cardia (christelijke ouderenzorg) wordt waarschijnlijk de huurder.

Verder wordt er gewerkt aan een eerstelijns zorgcentrum met huisarts, fysiotherapie en andere zorgvoorzieningen die zonder verwijzing te gebruiken zijn door inwoners. Dat komt in de kerk. Van de te bouwen 317 woningen krijgen er 32 een zorgvoorziening. Als dat niet haalbaar blijkt worden de 32 woningen omgezet in goedkopere koopwoningen.

Bij alle activiteiten moeten het park, de bestaande beeldbepalende gebouwen en de wandel-/fietspaden behouden blijven zo heeft Rouwendal met de initiatiefnemer MeyerBergman (Schakenbosch b.v.) afgesproken.

De toegang tot een nieuwe plek voor woningbouw achter Schakenbosch (Noorthey, 4000 vierkante meter) gaat via het landgoed lopen. Daar betaalt de gemeente een passende vergoeding voor. Het kan zijn dat MeyerBergman zelf die woningbouw voor zijn rekening neemt.

De wethouder wijst op de vergunning om meer dan 200 bomen op het landgoed te kappen. In de plaats van die bomen worden nu al nieuwe platanen en linden neergezet. Er zijn ook vleermuiskasten opgehangen.

Komend jaar zullen de initiatiefnemers een informatiecentrum naast de kerk inrichten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter