Activiteiten
Huygens Festival en Talentenloods zoeken klassieke jeugdensembles

Talentenloods zet in samenwerking met het Huygens Festival de klassieke muziek in de spotlight. Op donderdagavond 16 januari 2020 vindt er in Theater Ludens een speciale editie van het Talentenloods Open Podium plaats.

Klassiek talent kreeg in het vorige seizoen van de TalentenLoods al een podium, dit seizoen is er zelfs een speciale avond waar klassieke jeugdensembles centraal staan. Samen musiceren is namelijk niet alleen leuk en leerzaam. Het is ook een vereiste vaardigheid om deel te kunnen nemen aan het internationaal jeugdprogramma van het Huygens Festival. Het gekozen jeugdensemble mag namelijk optreden tijdens de opening van het festival op 11 september en zal gedurende het festival samen met de buitenlandse ensembles het Christiaan Huygens Sinfonietta vormen. Dit orkest zal na drie dagen repeteren onder leiding van Ali Groen het festival afsluiten met een concert.

Speel je in een klassiek jeugdensemble en ben je tussen de 12 en 21 jaar doe dan mee met Talentenloods Special  Klassiek op 16 januari 2020. Schrijf je dan voor 15 december 2019 kosteloos in door een mail te sturen aan secretaris@huygensfestival.nl (foto Ot Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter