Nieuws
Bodem- en Waterdag voor agrariërs uit Rijnland

Op dinsdag 19 november organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland (Leidschendam en Stompwijk) voor agrariërs de Bodem- en Waterdag 2019. Agrariërs zijn belangrijke partners in het verbeteren van de waterkwaliteit in de sloten rond hun bedrijf. Tijdens de middag kijkt Rijnland samen met de agrariërs naar maatregelen die goed zijn voor het bedrijf en de waterkwaliteit. Kennis delen is het doel van de Bodem- en Waterdag 2019.

Agrariërs willen meer kennis uitwisselen met het hoogheemraadschap. Dit blijkt uit het onderzoek dat Rijnland heeft uitgevoerd. De Bodem- en Waterdag is dé plek waar deze kennisuitwisseling plaats gaat vinden. De thema’s van de workshops sluiten aan op de thema’s waarvan de agrariërs zelf hebben aangegeven deze het meest interessant te vinden en hebben allemaal met waterkwaliteit te maken. Dit zijn de ecologie van de sloot, actief bodem beheer en droogte/zout water.

Rijnland heeft de afgelopen jaren samen met agrariërs gewerkt aan een betere waterkwaliteit in sloten rond agrarische bedrijven. Rijnland is hen dankbaar voor deze fijne samenwerking. Ondanks de goede samenwerking kan er nog een slag gemaakt worden en dat is een van de redenen voor de Bodem- en Waterdag 2019. Rijnland heeft er alle vertrouwen in om dit samen met de sector tot een succes te maken. De afgelopen jaren is al samen aan maatregelen gewerkt die zowel goed zijn voor bedrijf en de waterkwaliteit. Bijvoorbeeld het gebruik van een baggerspuit: goed voor de sloot en het land.

Het aanmelden voor de dag kan op www.rijnland.net/bodemenwaterdag Hier staat ook meer informatie over de dag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter