Nieuws
B&W willen inwoners in deelauto’s

De gemeente wil het gebruik van deelauto’s door bewoners gaan stimuleren. Onder inwoners zal daarom de animo voor het gebruik van deelauto’s worden gepeild. Daarna wordt bekeken welke bedrijven de deelauto’s willen gaan aanbieden. Uiteindelijk willen B&W een onderneming uitkiezen die een driejarig contract krijgt, inclusief een gemeentelijke bijdrage.

Dat blijkt uit een aanbestedingsprocedure die de gemeente is gestart. Volgens B&W kan het gebruik van deelauto’s helpen om het duurzaamheidsbeleid vorm te geven. Bovendien kan het gebruik de parkeerdruk verlagen. B&W gaan marktpartijen nu eerst vragen voorleggen. Aan de hand van de antwoorden en een gesprek met betrokkenen wordt een selectie gemaakt. Daarbij spelen de aangedragen ‘oplossingsrichtingen’ ook een rol.

Onder het vorige college van B&W werd al gesproken over gebruik van deelauto’s, met name in het Damcentrum van Leidschendam. De huidige coalitie heeft hetzelfde onderwerp opgepakt, ook weer in relatie met het Damcentrum. Wethouder Juliette Bouw heeft de inzet van deelauto’s onderdeel gemaakt van een pakket maatregelen die de parkeerdruk in het Damcentrum zouden moeten gaan verlagen.

Het inmiddels failliete Schouten Bouw wilde kopers van woningen in het Damcentrum deelauto’s gaan aanbieden. Er werd ook gesproken over een verplichting via de Vereniging van eigenaren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter