Activiteiten
VRC bij Voorburgse Sport-In

De Voorburgse Rugby-Club (VRC) is tijdens de herfstvakantie aanwezig zijn tijdens de Sport-In. Deze sportdagen, georganiseerd door Sport en Welzijn, vinden elk jaar plaats tijdens de schoolvakanties. Op 22 oktober kunnen kinderen kennismaken met tien verschillende sporten waaronder dus ook rugby.

VRC pakt lokale initiatieven aan om de Voorburgse jeugd kennis te laten maken met de sport. De club, die volgend jaar haar lustrum viert, is nog steeds een nieuwkomer op het sporttoneel. ,,Niet alle ouders weten van ons bestaan. Promotie van onze vereniging en de sport in de vorm van clinics is daarom altijd nodig en precies waar het om draait tijdens de Sport-In”, zegt Maurits Schotte, trainer van de Guppen (4 – 6 jarigen) bij VRC.

Afgezien van de relatieve onbekendheid kampt rugby vaak nog met een imagoprobleem als ‘harde sport’. Tijdens dit soort dagen kunnen kinderen – en in het verlengde daarvan hun ouders – in de praktijk zien, dat het imago onjuist is. ,,Vriendschap, respect, discipline, plezier en een gezonde dosis competitiedrang, daar draait het om bij VRC én in deze mooie sport”, aldus Schotte.

Kennis maken met VRC kan ook buiten de Sport In. ,,Wij bieden altijd ‘open trainingen’ aan. Dat zijn vier gratis proeftrainingen waar geïnteresseerde jongens en meisjes samen met leeftijdsgenootjes rugby kunnen uitproberen. Kun je dus niet tijdens de herfstvakantie, dan is dit wellicht een leuke mogelijkheid. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar info@voorburgserugbyclub.nl”, besluit Schotte.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter