Nieuws
Eerbetoon George Maduro

De gemeente organiseert in 2020 ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding een tentoonstelling over George Maduro in buitenplaats Dorrepaal, Park Leeuwenbergh. Er komt ook een blijvende herinnering aan Maduro in de gemeente. De gemeente heeft er 80.000 euro voor uitgetrokken. De provincie betaalt de helft ervan. George Maduro en Jan van Oudheusden heroverden op 10 mei 1940 eigenhandig de Dorrepaal op de Duitse bezetters. Maduro en Van Oudheusden kregen beide de militaire Willemsorde voor hun heldendaad. De idee een aandenken aan hen in te richten was afkomstig van D66. Behalve de 80.000 euro voor Maduro heeft de gemeente ook nog eens 75.000 euro in de begroting opgenomen voor festiviteiten rond 75 jaar bevrijding. (foto Comité Koninkrijksrelaties)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter