Nieuws
Vanaf het eerste tandje naar de tandarts

Het is belangrijk dat kinderen al vanaf het doorbreken van de melktanden naar de tandarts gaan. Zo kunnen eventuele gebitsproblemen snel ontdekt en voorkomen worden. GGD Haaglanden stuurt ouders in Den Haag daarom een oproepkaart om al vanaf het eerste tandje regelmatig naar de tandarts te gaan. De tandarts kijkt naar de nieuwe tandjes en geeft informatie en advies over de ontwikkeling van het gebit van het kind en de juiste verzorging.

Bovendien raken kinderen op jonge leeftijd zo gewend aan het bezoeken van de tandarts/mondhygiënist. Controles, tandsteen verwijderen, gaatjes vullen en chirurgische tandheelkundige hulp zijn voor kinderen tot 18 jaar gratis. Deze kosten worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Als het gaat om orthodontie, kronen en bruggen is dit afhankelijk van de verzekering.

Op www.ggdhaaglanden.nl/tandzorg kunt u uw kind digitaal aanmelden voor de tandarts van uw keuze. GGD Haaglanden werkt samen met de Stichting Jeugdtandzorg West en de Tandentent. Als u voor 1 van beide kiest, krijgt u automatisch een oproep. Wilt u naar uw eigen tandarts, dan moet u zelf een afspraak maken. (foto GGD Haaglanden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter