Nieuws
Voetbalweekeinde: Geen enkele zege

De lokale voetbalclubs bakten er in het eerste weekeinde van de Herfstvakantie weinig van: twee nederlagen (weer voor de Voorburgse clubs) en twee gelijke spelen. RKAVV komt pas dinsdagavond in actie voor de KNVB-beker en speelde dit weekeinde dus niet.

Forum Sport – SV Poortugaal 2 – 4

Vanaf het begin nam de ploeg van trainer Dennis den Turk het initiatief. Na een aantal kansen liet Marc du Chatinier in de twintigste minuut de 1-0 aantekenen. Een schot van Edoardo Saurwalt werd door doelman Dylon Bijl gekeerd; de terugspringende bal was een prooi voor Du Chatinier. Forum sport wilde meer en gaf nog meer gas. Uit de vele mogelijkheden kopte Edoardo Saurwalt op de lat.

In de 36ste minuut ging het echter mis voor de thuisploeg. Uit een snelle counter moest doelman Justin van Look alles uit de kast halen om een hard schot tot hoekschop te verwerken. Uit de hoekschop een scrimmage voor de goal waarbij één van de spitsen van sv Poortugaal de bal hard inschoot. Op de doellijn raakte Timo Ploumen de bal met de hand. Rood en een penalty tegen. Sven Breukhoven schoot de strafschop hard binnen: 1-1.

De dreun kwam hard aan bij de spelers van Forum Sport. Voorsprong weg en met tien man verder. Na rust was het al binnen één minuut raak: 1-2 door Jordi Dekker. Een sterker sv Poortugaal bracht, vooral door de snelle spitsen Gerwin Lake en Qrushinco Rosina, de achterhoede van Forum Sport regelmatig tot wanhoop. De 1-3 van Jordi Dekker (53e minuut) en 1-4 van Qrushinco Rosina (66e minuut) waren een logisch gevolg.

De wedstrijd was gespeeld en het doelpunt van Tom Bijen op aangeven van Edoardo Saurwalt was alleen voor de statistiek van belang: 2-4.

Overige uitslagen:

Vredenburg – SEV 3 – 3 (38e 0-1 Justin Wühl, 40e 0-2 Jasper Koning, 55e 1-2, 63e 2-2, 65e 3-2 penalty, 90e 3-3 eigen doelpunt)

RKAVV – Kickers’69 (zat) dinsdagavond pas

Foreholt – VV Wilhelmus 4 – 0 (10e, 36e, 49e, 62e minuut)

Stompwijk’92 – DHL 1 – 1

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter