Nieuws
Vraagtekens bij relatie gemeente-Schouten

De gemeenteraadsleden Gijs Dupont (CDA) en Natalie Reijnders (GroenLinks) plaatsen vraagtekens bij de nauwe band tussen de gemeente en het failliet verklaarde bouwbedrijf Schouten. Reijnders spreekt zelfs van ‘een blinde vlek’.

Dupont wil vooral weten of de gemeente geen onverantwoorde financiële risico’s heeft genomen door bij bouwprojecten vrijwel exclusief voor Schouten te kiezen. Hij vraagt zich af of een relatie van de gemeente met één partij wel een gezonde situatie was. Er had in deze eerder op de rem getrapt moeten worden, aldus de CDA’er.

Volgens Reijnders bestond er een blinde vlek bij de gemeente en gokte men helemaal op een lokale ondernemer zonder zich de vraag te stellen of deze niet te veel hooi op de vork nam. Men bleef ook met Schouten samenwerken toen er al verhalen de ronde deden dat de onderneming in problemen zat. ‘Tegen beter weten in. Niemand wilde het geloven’, aldus het raadslid.

Dat de gemeenteraad zich niet publiekelijk in de zaak mengde verklaarde Dupont door te wijzen op de vele belangen die in het geding zijn. ‘Dan moet je voorzichtig zijn. De rust bewaren. Maar iedereen praat erover in de politiek’.

Schouten was betrokken bij een tiental bouwprojecten in de gemeente, tezamen goed voor zo’n 800 woningen. Een paar jaar geleden verklaarde topman Chris Schouten in een kranteninterview nog ‘bewust’ wat projecten aan de concurrentie te laten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter