Nieuws
EHC-mannen winnen van DIOS

EHC draait dit jaar mee in de top van de eerste divisie. Er staat een team dat knokt voor iedere centimeter en dat kwam ook in het fysieke handbalgevecht tegen streekgenoot DIOS uit Den Hoorn weer tot uitdrukking. Pas in de laatste minuten wist EHC afstand te nemen in het gelijk opgaande duel.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Zowel de DIOS-verdediging als die van EHC stond goed en er was voor de aanvallers geen doorkomen aan. DIOS was zoals verwacht een stugge ploeg die vandaag geen cadeautjes weggaf. Er zat weinig verschil tussen de twee hardwerkende teams, maar aan DIOS-kant zorgde met name opbouwer Timo Blom ervoor dat DIOS steeds één of twee punten voor stond. Bij rust had EHC – ondanks drie gemiste strafworpen – de stand weer gelijkgetrokken: 15-15.

De tweede helft leek in veel opzichten op de eerste. Geen van de teams wist afstand te nemen en 5 minuten voor tijd stond het 24-24. Maar nu bleek dat EHC naast mentaal ook in de breedte sterker is dan afgelopen seizoenen. De overwinning werd echt uit het vuur gesleept met onder meer twee prachtige punten van de sterk spelende Wessel de Rijk. Cirkelloper Jury van Vliet zette, na geweldig doorzetten, de eindstand op het bord: 28-26.

Aanvoerder Bart Vinkesteijn was tevreden: “Ik geniet van de saamhorigheid in dit team. We knokken echt voor elkaar, iedereen loopt gaten dicht en niemand verzaakt. Daardoor trekken we deze wedstrijd uiteindelijk over de streep.” En ook coach André van den Bosch had een strijdvaardig EHC gezien. “Ik vind dat we nog elke week beter worden. Ondanks dat we nog veel kansen missen en onnodig balverlies leiden zie ik wel dat er meer rust in het team komt. We wisten op het laatst uiteindelijk toch door te drukken en dat is een groot compliment aan het team.”

Nu volgen twee interessante wedstrijden voor EHC. Op zaterdag 26 oktober om 20.30 uur speelt EHC de zware uitwedstrijd tegen HVV’70 uit Voorschoten (Sporthal Vliethorst) waar het veel bekenden tegenkomt. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 2 november om 20.40 uur tegen de huidige koploper Bevo 2 uit Panningen. Men is dan weer van harte welkom aan de Groene Zoom. (tekst Rik Hessing , foto Don Wubben)

Uitslag:
EHC – DIOS: 28-26 (15-15 bij rust)

Doelpunten EHC:
Djimmy Nolet (5), Youri Verschut (5), Wessel de Rijk (5), Jobbe Heidt (5), Bart Vinkesteijn (3), Pim Hessing (3), Jury van Vliet (2).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter