Nieuws
Problemen Schouten Bouw al langer bekend

Dat Schouten Bouw in problemen zat was in de branche al langer bekend. Volgens een woordvoerder van bouwbedrijf ABB ging het ‘het laatste jaar’ al slechter met het inmiddels failliet verklaarde bedrijf. Bij BPD had men al ‘een tijdje’ door dat het niet goed ging met Schouten Bouw. ABB werkte samen met Schouten Bouw in Pijnacker-Nootdorp; BPD in Leidschendam-Voorburg.

De gemeente Rijswijk, waar Schouten Bouw ook actief was, heeft inmiddels incassobureau Cannock Chase ingehuurd om geld dat men nog van het bedrijf tegoed heeft, te innen. Het om een vordering van 29.005 euro, een vordering van 157.981 euro waarvoor weliswaar een betalingsregeling loopt maar waarbij het onzeker is of die door loopt, en een vordering van 145.768 euro aan leges die Schouten Bouw nog moet betalen.

In Rijswijk wordt er van uitgegaan dat het nog vele maanden kan gaan duren voordat de bouw van woningen waar Schouten Bouw bij betrokken was, wordt afgemaakt. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft laten weten ook schade op te lopen nu Schouten Bouw afspraken inzake de aanleg van de openbare ruimte rondom bouwprojecten, niet meer waar maakt. Die aanleg moet nu door anderen worden betaald; hoogstwaarschijnlijk de gemeente.

B&W van Leidschendam-Voorburg claimen pas in juni van dit jaar gehoord te hebben dat het niet goed ging met Schouten. De gemeente zou ook geen financieel risico lopen bij de tien bouwprojecten die Schouten binnen de gemeente onderhanden had.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter