Nieuws
Burgemeester wijst kritiek op politie af

Er is geen sprake van permanente misstanden bij de politie waarbij agenten zich schuldig zouden maken aan intimidatie, discriminatie en racisme. Dergelijke aantijgingen zijn verwerpelijk en gevaarlijk omdat de integriteit van de politie in twijfel wordt getrokken. Dat stelt burgemeester Klaas Tigelaar in een verklaring die hij samen met andere burgemeesters in de regio heeft opgesteld. Met het stuk reageren zij op kritiek die de laatste tijd over de politie is geuit door maatschappelijke organisaties en politieke partijen. Dat er fouten bij de politie worden gemaakt, erkent Tigelaar. Daarop volgen echter maatregelen. Van de beschuldiging dat er een verziekte cultuur binnen de politie bestaat en de leiding daar niets tegen doet, neemt de burgemeester echter afstand.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter