Nieuws
Zorgen over trage woningbouw Stompwijk

Wethouder Jan-Willem Rouwendal maakt zich zorgen over de trage voortgang bij bouwprojecten in Stompwijk. Dat blijkt uit een brief van de wethouder aan de Adviesraad Stompwijk. De bestuurder schrijft echter dat hij er weinig aan kan doen omdat het gaat om projecten van derden en niet van de gemeente.

De Adviesraad beklaagde zich in een schrijven aan de wethouder over het gebrek aan voortgang bij bouwprojecten in Stompwijk. ‘De huidige Adviesraad is nu 1,5 jaar aan het werk en al 1,5 jaar wordt er geen enkele vooruitgang geboekt, ondanks dat in alle communicatie en gesprekken steeds ‘het bouwen’ als topprioriteit wordt aangemerkt’.

Volgens de Adviesraad is een snelle bouw nodig om ouderen en startende jongeren aan een woning te helpen en Stompwijk zo leefbaar te houden. ‘Er zijn voldoende geschikte locaties aan te wijzen, dus waar wordt er nu op gewacht? Na 25 jaar moet er nu eindelijk eens wat gebeuren. We hebben nu lang genoeg aan het kortste eind getrokken. Stompwijk is aan de beurt’.

Er zijn vier bouwplekken in Stompwijk: Westeinderweg 3 (was een project van Schouten Bouw. Dat bedrijf is failliet); Naast het Kulturhus / oude woonwinkel Luiten (de ontwikkelende partij moet nog een intentieovereenkomst sluiten met de gemeente. De ontwikkelende partij heeft meer tijd nodig dan verwacht); Wit-gele Kruis gebouw Van Santhorststraat (De ontwikkelende partij – Vidomes- heeft nog geen haalbaar plan); Locatie voormalig Dorpshuis (Is van gemeente. Geen nadere invulling bekend).

Volgens de Adviesraad is voor drie van de vier plekken (Westeinderweg uitgezonderd) al zeker tien jaar bekend dat het een toekomstige bouwlocatie was. Desondanks is er nog steeds niets gebeurd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter