Activiteiten
Rugbyclinic voor 100 kinderen

De Voorburgse Rugby-Club was één van de sportverenigingen die een clinic organiseerde tijdens de Sport-In.  De trainers Marianne, Linda & Mike lieten de naar schatting 100 kinderen in de sporthal van Forum Kwadraat kennismaken met deze ‘gentleman’s sport’. Hadden sommige kinderen vooraf misschien het idee dat rugby een spannende sport is, dan was daar tijdens de verschillende oefeningen niks meer van te merken. Vol plezier werden deze ingezet en vaak tot in perfectie uitgevoerd.

De drie trainers begeleidden de grote groep kinderen dan ook vlot door het speciale rugbyparcours dat voor de gelegenheid was opgezet. Er werd gestart met het achterwaarts gooien van de ovale rugbybal (de basisregel van de sport) waarna ze al ‘worstelend’ op de mat het afpakken van de bal oefenden. Net als op het rugbyvelden werd er veel aandacht besteed aan het veilig tackelen. Dat gebeurde op de speciale ronde kussens, waarna ze het ook nog even met een tegenstander mochten proberen.

Smaakt de kennismaking naar meer? Dan kunnen kinderen 4 gratis proeflessen  volgen door een aanmeldingsmail te sturen naar info@voorburgserugbyclub.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter