Activiteiten
De Gezellen spelen ‘Momenten van geluk’

In november brengt Toneelgroep ‘De Gezellen’ in Het Veur Theater Leidschendam de komedie ‘Momenten van geluk’ van de auteur Alan Ayckbourn.

In dit toneelstuk wordt een portret geschilderd van de familie Schaafsma. Een portret is slechts een momentopname, ontstaan uit een samenloop der omstandigheden, waaruit een onomkeerbaar effect voortvloeit. Het portret toont ons de 50e verjaardag van Laura, welke zij viert met haar familie, in hun favoriete restaurant, Essa di Calvi. Maar al snel wordt het verhaal achter het portret aan u verteld, door u mee te nemen op een reis door het verleden, heden en toekomst.

Dochter José heeft haar nieuwe vriendin Marina voor het eerst meegenomen naar haar ouders, en deze ervaring is niet bepaald vlekkeloos verlopen. Stap voor stap gaan we steeds verder terug in de tijd, tot we getuige zijn van de bijzondere ontmoeting tussen José en Marina, twee maanden eerder in ditzelfde restaurant. Zoon Willem en zijn vrouw Stefanie ervaren twee moeilijke jaren na de 50e verjaardag van zijn moeder. Als oudste zoon wordt van hem verwacht dat hij het bedrijf van zijn vader zal overnemen, terwijl zijn huwelijk in wankel evenwicht verkeert.

Tenslotte blijven we bij Laura en Gerard, in de tegenwoordige tijd. Nadat de kinderen weer naar huis zijn vertrokken, blijven zij tot in de kleine uurtjes in het restaurant om hun leven en huwelijk te evalueren. Elk hoofdstuk van dit verhaal vindt plaats tijdens een lunch of een diner in het restaurant, waar ze worden bediend door de bijzondere familieleden van de eigenaar, Ernesto Calvinu. Terwijl het verhaal van de familie Schaafsma zich langzamerhand ontvouwt, wordt het steeds meer duidelijk dat het leven geen rozengeur en maneschijn is, maar dat er geleefd moet worden voor de momenten van geluk.

Speeldata: 1, 2, 8, 9, 15 en16 november om 20:15 uur en op 3, 10 en 17 november om 14:15 uur. Kaarten zijn te bestellen via http://www.degezellen.nl/ of bij het Veur Theater zelf.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter