Nieuws
Gemeente wil profiteren van Songfestival

Leidschendam-Voorburg wil profiteren van het Eurovisie Songfestival (ESF) dat komend jaar in Rotterdam wordt gehouden. Het gaat dan om promotie van de gemeente zelf, en de regio.

Dat blijkt uit mededelingen van de Haagse wethouder Boudewijn Revis aan zijn gemeenteraad inzake de Haagse betrokkenheid bij het ESF. Den Haag gaat er samen met Rotterdam werk van gaat maken om de stad Den Haag en het Haagse aanbod van hotels en side-events te promoten.

Voor het expliciet opnemen van het Haagse belang, aanbod van hotels en side-events in het Rotterdamse bidbook om het ESF binnen te slepen, betaalde Den Haag 25.000 euro. ’Het college van B&W vindt het haar taak om kansen die zich voordoen om de werkgelegenheid voor onze burgers te versterken proactief te benutten’, aldus Revis.

De Haagse wethouder gaat verder: ‘Met onze regiogemeenten is afgesproken om te bezien hoe we gezamenlijk promotie van onze gemeenten en regio kunnen uitvoeren rondom dit evenement’. Het ESF vindt op 16 mei plaats, de halve finales op 12 en 14 mei.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter