Nieuws
Open deuren tijdens duurzame huizenroute

De provincie Zuid-Holland wil de verduurzaming van de bestaande bouw en nieuwbouw versnellen. Een goed moment voor bewoners om inspiratie op te doen is de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en 9 november . Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Gastvrije huiseigenaren stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen.

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen via www.duurzamehuizenroute.nl hun ervaringen. Op zaterdag 2 en 9 november is de mogelijkheid om langs te gaan bij één of meerdere woningen. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. Met bijna 1.300 woningen, jaarlijks 85.000 bezoekers op de website en meer dan 6.000 mensen die een huis bezoeken, is de 7de editie van de Duurzame Huizen Route een belangrijk oriëntatiepunt geworden voor huiseigenaren die informatie willen opdoen over duurzaam (ver)bouwen en wonen. Naast dat verduurzamen van de woning bijdraagt aan een beter milieu en besparing oplevert, is in veel woonverhalen terug te horen dat het wooncomfort enorm toegenomen is. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route onder de bezoekers blijkt dat 86% van de bezoekers de opgedane kennis wil toepassen in hun eigen woning. Meer informatie over welke huizen te bezichtigen zijn in de provincie Zuid-Holland: https://duurzamehuizenroute.nl/provincie/zuid-hollandfoto provincie 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter