Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na een, qua uitslagen, niet zo geslaagd weekeinde voor de lokale voetbalclubs, deze zaterdag en zondag een nieuwe kans om voor de drie punten te gaan.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport moet naar sportpark Ockenburg in Den Haag om daar tegen Die Haghe aan te treden. De Voorburgers hebben van de vijf gespeelde wedstrijden er tot nu toe maar één gewonnen. Met vier punten hangt men onderin 1B. Doet de voorhoede het nog goed (vijfde plek qua aantal goals); de achterhoede laat veel steken vallen. Met twaalf tegengoals is de defensie op die van BVCB na, de zwakste van de competitie. Afgelopen zaterdag ging Forum Sport thuis onderuit tegen SV Poortugaal (2-4), de ploeg getraind door Voorburger Peter Klomp. Die Haghe daarentegen won met 2-1 van RVVH. Vorig seizoen werd het in Den Haag 1-0 voor de thuisploeg. Aftrap 14.30 uur.

SEV speelt in de vierde klasse thuis tegen ‘angstgegner’ Haagse Hout. De equipe uit Mariahoeve staat op dit moment boven de Leidschendammers, maar alleen vanwege meer gescoorde doelpunten (15 om 12). Het puntenaantal is gelijk: tien uit vijf. SEV verspeelde vorig weekeinde een voorsprong bij Vredenburgh en mocht uiteindelijk blij zijn met de 3-3 eindstand. Haagse Hout overklaste op eigen veld KSD Marine: 6-2. Vorig seizoen werd het in Leidschendam 3-2 voor SEV. Aftrap 14.30 uur.

Op zondag ontvangt hoofdklasser RKAVV MSC uit Meppel. De bezoekers hebben evenveel punten als de thuisploeg, 7, maar speelden een wedstrijd minder: zes tegen RKAVV zeven. Daar waar de thuisploeg vorig weekeinde vrij was (men speelde dinsdagavond pas voor de beker tegen vierde klasser Kickers’69: 4-0), liep MSC op eigen veld tegen Hoogeveen tegen een 0-3 nederlaag aan. De bezoekers hebben een negatief doelsaldo: 7-14. RKAVV staat er wat dat betreft optisch veel beter voor (15-7) maar daar zit de achtklapper tegen Emmen bij. Met ‘felheid en discipline’ wil trainer Maurizio Ceccucci zijn team de drie punten zien pakken. Aftrap 14.00 uur.

Zondag tweedeklasser VV Wilhelmus mag op eigen veld gaan proberen de dikke 4-0 nederlaag van afgelopen weekeinde uit bij Foreholte (de nummer 2 in de stand) goed te maken tegen RKDEO uit Nootdorp. De Voorburgers speelden tot nu toe maar drie duels en pakten daarin één punt. Het leven in de tweede klasse blijkt moeilijk. RKDEO speelde al vijf competitieduels en vergaarde daarin acht punten. Doelsaldo 17-8 waaronder een 4-0 zege op het nog puntloze Altior, vorige zondag. Aftrap 14.00 uur.

Stompwijk’92 worstelt na de degradatie vorige zomer, nog in de derde klasse. Tegen het lager staande DHL wist men vorig weekeinde op eigen veld niet verder te komen dan een 1-1. De Stompwijkers hebben nu al een abonnement op gelijk spelen. Dat deden ze in drie van de vijf gespeelde wedstrijden namelijk. Geen wonder dat het doelsaldo ook gelijk is: 7-7. Zondag moet men richting Rotterdam om daar de SV Charlois te bekampen. De thuisploeg heeft negen punten uit vijf, Stompwijk’92 staat op zes tellers. Een week geleden won Charlois met 4-1 van HWD, een ploeg die Stompwijk’92 overigens ook al klopte (3-2). Aftrap 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter