Nieuws
Gegevens klagers vliegtuiglawaai gelekt

De persoonlijke gegevens van inwoners van Leidschendam-Voorburg die hebben geklaagd over het lawaai van overvliegende vliegtuigen richting Schiphol, zijn uitgelekt en mogelijk in verkeerde handen gevallen. Het gaat om klachten die via het BAS, Bewoners aanspreekpunt Schiphol, zijn ingediend.

Het BAS heeft het lek zelf bekend gemaakt na door een expert gewezen te zijn op een zwak punt in het computersysteem waardoor de gegevens zichtbaar waren voor derden. Het betrokken systeem is meteen offline genomen. Klachten kunnen nu alleen nog telefonisch of per email worden ingediend.

Door het lek waren namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers van klagers zichtbaar inclusief de inhoud van de klacht. Alhoewel er geen directe aanwijzingen zijn dat de data ook zijn gestolen, is dat niet uit te sluiten. BAS heeft de klagers inmiddels per mail geïnformeerd. Er is ook melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het BAS biedt excuses aan voor het gebeurde. Wie nadere informatie wenst kan contact met het BAS opnemen via info@mailbas.nl of 020 – 601 5555. (foto VNG)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter