Er komen mogelijk minder parkeerplaatsen in de parkeergarage Oude Haven, Raadhuisstraat Voorburg. Dit is het gevolg van een afspraak tussen de gemeente en Waaijer Projectrealisatie. Deze laatste gaat bouwen achter de gevels van de Herenstraat 40 tot en met 50b, waarbij er ook een ondergrondse parkeergarage komt.

De gemeente is eigenaar van de garage Oude Haven. Besloten is nu dat daar parkeerplaatsen kunnen worden aangewezen voor kopers van woningen in het bouwproject Waaijer. Plaatsen voor die kopers in de garage die Waaijer zelf bouwt, zouden dan voor eenieder beschikbaar moeten komen.

De garage van Waaijer krijgt ruim 100 plekken waaronder 35 voor de kopers van woningen in Waaijers plan. Ze moeten die plekken met de woning mee kopen. De rest van de plaatsen in Waaijers garage zijn bestemd voor bezoekers van het Huygenskwartier en van de Hoogvliet supermarkt die Waaijer bovengronds ook realiseert. In Waaijers garage gaat wel een blauwe zone gelden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter