Nieuws
Regionaal gesprek over 5G

Nederland bereidt zich voor op de nieuwe generatie mobiele technologie (5G). Om gemeenten voor te bereiden wordt op donderdag 31 oktober in Den Haag een regionale gesprekstafel georganiseerd. 5G is nodig om het groeiende dataverkeer te ondersteunen en nieuwe maatschappelijke toepassingen mogelijk te maken. Ook de vaste netwerken worden klaargemaakt voor de toekomst, bijvoorbeeld door de uitrol van glasvezel. Tijdens deze gesprekstafel gaat men met elkaar in gesprek over: de komst van nieuwe digitale infrastructuur; de vraag hoe jouw gemeente zich daarop goed kan voorbereiden; de kansen die dit biedt. Daarnaast verkent men met elkaar hoe men de komende maanden gezamenlijk kan optrekken om tot een spoedige uitrol van 5G en glasvezel te komen in Zuid-Holland. Daarnaast gaat men in gesprek over wat elke gemeente nodig heeft om de uitrol van 5G en glasvezel te faciliteren. Aanmelden kan op www.overalsnelinternet.nl (foto provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter