Nieuws
Steeds meer werklocaties worden woningen

In de metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn Den Haag (835 woningen) en Rotterdam (400 woningen) koploper wat betreft de transformatie van werk- naar woonruimte. In Delft veranderden 355 panden van werk- naar woonlocatie. In Zoetermeer werden vorig jaar 120 woningen in bestaande gebouwen opgeleverd. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Ook in Leidschendam-Voorburg is een begin gemaakt met het ombouwen van kantoren tot appartementen. De regio’s Haaglanden en Rotterdam hebben gezamenlijk een ambitie om tot 2025 zo’n 100.000 woningen aan de voorraad toe te voegen. Ruim de helft daarvan vindt plaats door transformatie van werklocaties. De 23 gemeenten die samenwerken binnen de metropoolregio stelden een Strategie Werklocaties op om elkaar hierin te ondersteunen. (foto Metropoolregio)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter