Nieuws
Ook Pijnacker-Nootdorp enthousiast

Pijnacker-Nootdorp is enthousiast over het afvalsysteem zoals dat in Voorburg-Midden wordt gebruikt. B&W willen het in de hele gemeente gaan invoeren nu het in twee wijken de afgelopen twee jaar succesvol was. Na Delft is Pijnacker-Nootdorp nu de tweede gemeente die het Voorburgse systeem looft, daar waar B&W van Leidschendam-Voorburg het niet in de rest van de gemeente willen hebben.

Het systeem voorziet erin dat burgers zelf afval scheiden. Restafval brengen ze dan zelf weg; de rest wordt opgehaald. Het systeem staat bekend als HNI: het nieuwe inzamelen.

In Pijnacker-Nootdorp daalde de hoeveelheid restafval per persoon per jaar in de twee wijken met 30 tot 100 kilo. In de rest van de gemeente was die daling 20 kilo. B&W van Pijnacker-Nootdorp stellen dat met HNI het mogelijk is de hoeveelheid restafval per inwoner per jaar in 2022 onder 100 kilo te krijgen.

Die doelstelling is er in Leidschendam-Voorburg ook. Eind 2020 wil wethouder Astrid van Eekelen duidelijk maken hoe ze dat wil realiseren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter