Nieuws
Overlast hangjongeren op tientallen plekken

Meer dat de helft van de inwoners van Leidschendam-Voorburg (51 procent) ondervindt overlast door hangjongeren. Zij noemen tientallen plekken waar die jongeren verblijven. ‘Erg naar en geeft een vreselijk onveilig gevoel’, aldus een inwoner die meedeed aan een onderzoek uitgevoerd door Tipleidschendamvoorburg.

Als vormen van overlast worden genoemd: gebruik drank, drugs en lachgas; vandalisme; harde muziek; schreeuwen; wildplassen; rondrijden met scooters; spugen op auto’s; afsteken vuurwerk; achterlaten afval.

Bij ‘oplossingen’ voor het probleem lopen de meningen uiteen van een harde aanpak middels de dienst handhaving en de politie, tot praten met de jongeren en zorgen voor afleiding voor hen. De ouders aanspreken en jongerenwerk inschakelen zijn andere opties.

Op de vraag of er voldoende ontmoetingsplekken voor jongeren zijn in de gemeente zegt 31 procent van de inwoners ‘nee’. Gevraagd of er genoeg voor de jongeren wordt georganiseerd zegt 29 procent ‘nee’. Volgens zeven op de tien inwoners is het vooral een taak van de gemeente iets te doen.

Als plekken waar hangjongeren voor overlast zorgen werden genoemd: ‘t Hert/de Zwaan • Prinsenhof • Bij Molen De Salamander • Grasveldje dr. Perquinstraat • Achter de Wickelaan • Amstelhof flat • Catharinalaan speelplek • Avondwinkel Damcentrum • Bernard IJzerdraatplantsoen • Bij de school in Duivenvoorde • Damlaan• Op de Vlietsteigers • Bij station Voorburg • Park Sonnenburgh • Burgemeester Sweenslaan • Corbulopark • Damcentrum • Plaspoelstraat • Damplein • Fluitenkruidplein • Dr. v/d Stamstraat • Graaf Florisstraat • Grashof/Amstelhof • Aart van der Leeuwkade • Groot Zijdepark • Huygenskwartier • Jan Mulderveld • Juliana Bernhard Park • Kennedyplein • Kerk Prinsenhof • Mariënpark • Park Vreugd & Rust • Op en rond de hockeyvelden Cartouche • Parkeerterrein Marcellus Emantslaan • Paradijsstraat • Park ‘t Loo bij de Mgr. van Steelaan/ Pr. Beatrixlaan • Park Hoekwaterstraat • Park Prinsenhof • Parkeergarage Damplein • Parkeerplaats bij sporthal Essesteyn • Parkeerplaats tennispark Overdam • Pleintje Sijtwendebrug • Tussen flatgebouwen Elzenburg en Hoog Haasburg • Rembrandtotonde • Bij kassen in Stompwijk • Rond station Leidschendam-Voorburg • Schoolplein Groenschool • Sijtwendepark • Speelplein Groen van Prinstererschool • Speeltuin Von Geusaustraat • Speeltuin Da Costaplein • Speeltuin Hannie Schaftstraat, achter de Renaultgarage aan de Looierslaan • Speeltuin Keltenlaan • Speeltuintjes Dr.Beguinlaan • Spinozalaan • Straat en pleintje naast McDonalds Voorburg• ‘t Lien • Van Ravesteijnkade • Vierkante vijver Raadhuiskwartier Leidschendam • Zeeheldenbuurt • Corbulopark • Steigers bij restaurant Puur • Frekeweg • Fluitpolderplein • Heuvelwijk • Op en rond parkeergarage Overgoo • Parkeerterrein v.d. Wateringelaan / hoek Laan van Nieuw Oost Einde • Opa’s veldje Tuinluststraat Voorburg • Park Bruijning Ingenhoeslaan • Park Raadhuis • Parkeerplaats Duivenvoorde • Prinses Mariannelaan Voorburg • Sluisjes • Speeltuin bij Ons Tolhuis De Horre • Veldzichtkade • Rembrandtlaan • Winkelcentrum Frederiklaan • Parkeerterrein Nieuwstraat/Vlietweg • Rijnlandstraat parkeerplaatsen • Tunneldak Via Puccini • Duinmeijerij • Starrevaart • Toevluchtpad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter