Mening
U zegt het maar: Bibliotheek Stompwijk

De redactie ontving van Leo Oliehoek, manager van het Kulturhus/Dorpspunt in Stompwijk, een reactie op het bericht dat de bibliotheek in dat Kulturhus/Dorpspunt verplicht gesloten moest zijn als er geen mensen van SKZ kinderopvang in het pand aanwezig waren. Wet- en regelgeving noopten daartoe. Het waren vrijwilligers, werkzaam bij de bibliotheek, die de zaak kaartten in de Dorpsketting, het huis-aan-huisblad in Stompwijk. De heer Oliehoek schreef onder meer:

‘Tot mijn grote verbazing lees ik in Vlietnieuws, dat de bibliotheek verplicht dicht is. Ten eerste is het helemaal niet verplicht maar al vanaf de voorbesprekingen jaren geleden, is gezamenlijk in het Kernteam afgesproken, dat de bieb tijdens schoolvakanties geen gebruik van de ‘huiskamer’ kan maken. De reden is inderdaad dat er wettelijke bepalingen ten aanzien van kinderopvang zijn. De kinderopvang zit buiten de vakanties op andere tijden in dezelfde ruimte. Tijdens vakanties op dezelfde tijden. Ten tweede maakt Vlietnieuws van een mug een olifant door tendentieus met de kop ‘Verplicht dicht’  te suggereren dat er problemen zijn. De vrijwilligers wilden de mensen alleen maar informeren.  En daar is helemaal niets mis mee’.

Dat laatste onderschrijft de redactie van Vlietnieuws uiteraard. Ook wij informeren mensen. Maar als iets wordt afgedwongen door wet- en regelgeving is zulks ‘verplicht’. En als vrijwilligers die bij de bibliotheek zelf werken dat aankaarten is er in hun ogen kennelijk iets aan de hand. Klaarblijkelijk waren ook zij onwetend van de inhoud van gesprekken die jaren geleden is een Kernteam plaatsvonden.

De heer Oliehoek raadde de redactie van Vlietnieuws aan de eigen interpretaties voortaan meerdere keren te checken ‘dan kom je meestal tot andere inzichten’. De redactie hecht aan de feiten en interpreteert niet. Dan zou objectieve journalistiek immers subjectief worden. En daar houden wij niet van.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter