Nieuws
Leidschendamse broers op Slowaaks muziekfestival

De Leidschendamse broers Simon (17) en Casper Bleichrodt (15) waren samen met Jesper van Berkel (16) uit Den Haag de enige buitenlandse deelnemers aan het Eugena Suchona Festival in Pezinok. Pezinok is een kleine stad in de buurt van Bratislava. Het Eugena Suchona Festival is vernoemd naar de Slowaakse componist Eugen Suchon die in 1908 in Pezinok werd geboren en biedt een podium aan de grootste jonge muziektalenten van Slowakije.

Cellist Simon speelde met Casper op fagot, Telemann’s Sonate in F mineur. Vervolgens speelden Simon en Jesper van Berkel de prachtige bewerking van Sting’s ‘Every Breath you take’ voor twee cello’s. Jonge talenten van de muziekschool in Pezinok hebben afgelopen editie voor het eerst deelgenomen aan het internationaal jeugdprogramma van het Huygens Festival, zowel de directie van de muziekschool in Pezinok als het bestuur van het Huygens Festival hopen dat er nog vele uitwisselingen zullen volgen! (foto Mesto Pezinok)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter