Nieuws
SmartBus voor beter online gedrag jongeren

ICT-bedrijf Huawei presenteert vanmorgen bij het Veurs Lyceum in Leidschendam de SmartBus: een rijdend leslokaal waarin jongeren met een interactief programma aan de gang gaan om hen inzicht te geven in hun online gedrag en ze meer te leren over veilig, verantwoord en zelfbewust internetgebruik. Het Veurs is de startplaats voor een toer van de SmartBus langs diverse scholen in Nederland. Huawei laat de SmartBus ook in Portugal, Spanje en België rijden.

Voorafgaand deed Huawei onderzoek naar het onlinegedrag van jongeren tussen 11 en 15 jaar. De resultaten van die studie dienden voor de opzet van het interactieve programma. Zo kon er aangesloten worden op de behoeften en zorgen van de betrokken groep jongeren. Volgens Huawei zou het, gezien de vele uren waarop jongeren dagelijks online zijn, normaal moeten zijn dat jongeren leren hoe zich op internet te bewegen en waar gevaren loeren. Het bedrijf spreekt over ‘een basisvaardigheid’. (foto Huawei)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter