Nieuws
Voetbalweekeinde: RKAVV haalt weer uit

Nadat enkele weken geleden met 8-5 van de VV Emmen werd gewonnen pakte zondag hoofdklasser RKAVV nu opnieuw uit. Het bezoekende MSC uit Meppel werd met 7-3 weggezet. Zeges waren er ook voor Forum Sport (in de laatste minuut) en SEV.

Die Haghe – Forum Sport 2 – 3

Bij Forum Sport waren beide vleugelverdedigers afwezig. Sebastiaan van Beek (rechts) en Edoardo Saurwalt (links) waren hun vervangers. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen de Die Haghe-aanhang al kon juichen. De supersnelle rechterspits Sami Aoulad Said versloeg de Forum Sport-verdedigers op snelheid en uit zijn voorzet werd door Sander de Jong hard achter de verbouwereerde Justin van Look geschoten.

Het verdient respect hoe Forum Sport met deze tegenvaller omging. Het elftal stroopte de mouwen op en liet de bal snel rondgaan. Met knap combinatievoetbal kwamen er grote kansen. In de 6e minuut kwam Tom Bijen na een knappe een twee alleen voor keeper Bas Drost. Zijn schot ging voorlangs. In de 22e minuut een vrije trap voor hands net buiten de 16. Nychel L’Ami schoot de bal uit de vrije trap hard onderkant lat. De bal sprong net voor de doellijn terug in het veld.

Nadat Tom Bijen in de 37e minuut een vliegend schot net langs de verkeerde kant van de paal naast zag gaan was het een minuut later rechterspits Mark du Chatinier die, net op het moment dat hij wilde uithalen, binnen de 16 werd aangetikt. Scheidsrechter Groenendijk wees gedecideerd naar de stip. Oalid Faik schoot de penalty beheerst binnen: 1-1.

Na de rust was het weer direct raak maar nu na een verdedigingsfout aan Die Haghe-kant. Een misverstand tussen het centrale verdedigingsduo en de keeper werd door Luuk Goedbloed afgestraft door de bal naar Tom Bijen te koppen. Hij wist er wel raad mee: 1-2.

Vanaf dat moment was het een open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Het middenveld van Forum Sport maakte het verschil. De zeer ijverige Tom Bijen was een plaag voor de Die Haghe-spelers en ook Jeroen Reinking wist met zijn techniek regelmatig spelers voorin vrij te spelen. Pas in de 67e minuut werd er weer gescoord. Een handsbal van Jordy Pronk in het eigen strafschopgebied. Penalty. Aanvoeder Sander de Jong schoot de bal met een streep in de rechterbovenhoek: 2-2

Beide ploegen waren niet tevreden met 1 punt en gingen vol voor de winst. Die Haghe kreeg een enorme kans. Het schot werd door Tom Bijen met een halve omhaal van de doellijn gehaald. Pas in de 90e minuut viel de beslissende treffer. Luuk Goedbloed kopte de bal naar Jordy Pronk die beheerst de 2-3 voor Forum Sport binnenschoot.

Overige uitslagen:

SEV – Haagse Hout 5 – 3 (4e 0-1, 8e 1-1 Roel Vogel, 25e 1-2, 40e 2-2 Jasper Koning penalty, 41e 3-2 Jeremy Knegtmans, 74e 4-2 Michiel van der Zwan, 90e 4-3, 91e 5-3 Hassan Bendahman)

RKAVV – MSC 7 – 3 (11e 1-0 Remco Overdevest, 23e 1-1, 27e 2-1 Zakaria Amrani, 42e 2-2, 48e Lovette Felicia 3-2, 51e 3-3, 63e 4-3 Lovette Felicia, 74e 5-3 Lovette Felicia, 81e 6-3 Jeremy van Lochem, 83e 7-3 Jeremy van Lochem)

VV Wilhelmus – RKDEO 2 – 3 (8e 1-0 Jake Smart, 14e 2-0 Jacky Adam, 40e 2-1 penalty, 45e 2-2, 63e 2-3)

Sv Charlois – Stompwijk’92 4 – 1 (9e 1-0, 16e 1-1 Tim van Rijn, 73e 2-1, 86e Rick Luiten mist penalty, 88e 3-1, 90ste 4-1)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter