Nieuws
Noodkreet uit Bovenveen

Fenomeen Bovenveen, de organisatie van bewoners van de Voorburgse wijk Bovenveen, staat het water aan de lippen. Men krijgt geen steun van de gemeente in het ontplooien van activiteiten voor bewoners van de wijk.

Dat heeft voorzitter Nicolette Ligtermoet een commissie uit de gemeenteraad voorgehouden. Zij vroeg om een jaarlijks budget om dingen mee te kunnen organiseren. Ligtermoet omschreef Bovenveen als ‘een achterstandswijk’ waar veel mensen wonen ‘met een rugzak’.

In het eerste jaar van het bestaan kreeg Fenomeen Bovenveen nog 10.000 euro van de gemeente, daarna niets meer. Nu wordt geld gevraagd bij Vlietwensen maar of men geld krijgt en hoeveel is tot op het laatste moment onduidelijk. Terwijl het organiseren van een evenement ook in de aanloop al geld kost, aldus Ligtermoet.

Vlietwensen verwijst vaak door naar Fonds 1818 zodat Fenomeen Bovenveen daar de hele procedure nog eens kan doorlopen. Van welzijnsorganisatie Woej krijgt Fenomeen Bovenveen ‘heel weinig hulp’, aldus de voorzitter. ,,We moeten er echt om bedelen.’’ De gemeentelijke wijkmanager wil wel helpen maar vaak is de activiteit van Fenomeen Bovenveen niet inpasbaar binnen het beleidspakket waarover de wijkmanager gaat.

,,We doen nu drie grote en drie kleine dingen per jaar en we willen graag meer gaan doen’’, aldus Ligtermoet, die haar betoog hield in het kader van de initiatieven van de gemeente om burgerparticipatie van de grond te krijgen. (illustratie SenW)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter