Ludens
Op naar oudjaar in Theater Ludens

Dit is de programmering van Theater Ludens voor de komende week. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 7 november: Lunchconcert / Duo Panthera. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Duo Panthera is in 2017 opgericht door pianist Ruben Plazier en violiste Karen Su. De naam ‘Duo Panthera’ komt voort uit de Chinese dierenriem. Zowel Ruben als Karen zijn geboren in 1998, het jaar van de Tijger. Mensen met dit teken van de dierenriem worden gezien als avontuurlijk en gepassioneerd. Dit hoort u terug in het spel van het duo. Ze worden geprezen om hun unieke geluid en sterke interpretatie. Duo Panthera wordt gecoacht door de wereldberoemde dirigent en pianist, Jean-Bernard Pommier in de AMA Academie in Béziers, Zuid-Frankrijk. Daarnaast krijgen ze lessen van Stéphane De May en Vesna Gruppman, en van Igor Gruppman, concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Door de jaren heen heeft Duo Panthera een uitgebreid programma opgebouwd met werken van o.a. Mozart, Beethoven, Franck, Brahms, Grieg en Sjtsjedrin

Donderdag 7 november: Interview met Mounir Samuel, gevolgd door de film Bar Bahar. Aanvangstijd: 19,00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Vanavond Mounir Samuel. Hij koos de film ‘Bar Bahar’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’. Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Mounir Samuel. Uw inbreng in dit interview is welkom; stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje.

Vrijdag 8 november: Cabaret / Kasper van Kooten/ Speeltijd (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Kasper trappelt van ongeduld (de klok tikt!) om dit programma te spelen. Zijn tiende! Dit keer niet met fictieve personages, muzikanten of decors, maar slechts met barkruk en microfoon. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy: de naakte waarheid. Hij zal vertellen over zijn missers, zijn geluk, zijn familie, zijn wereld, zijn geloof en zijn verslavingen. Kasper hoopt dit in anderhalf uur te redden, maar of dat genoeg speeltijd is…

Zaterdag 9 november: Cabaret / Jeroen van Merwijk / Was volgend jaar maar vast voorbij. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Kenners beschouwen Jeroen van Merwijk als een van de beste liedjesschrijvers van Nederland. Dit jaar doet hij iets unieks: een Oudejaarsavondconference in Liedvorm. Onder de titel ‘Was volgend jaar maar vast voorbij’ onderneemt Van Merwijk een nooit eerder gedane poging om het jaar 2019 te duiden en vooral te bezingen door middel van een dertigtal liederen. Liederen over Vreugdevuren in Scheveningen, de SGP, Trump, de Natuur die weer eens een maand voor loopt, Containers met plastic in de Waddenzee, kortom: al die gebeurtenissen die ieder jaar opnieuw tot een onvergetelijk en uniek jaar maken.

Zondag 10 november: Jeugdvoorstelling (2+)/ Ellen Smets / Vreemde Vogel. Aanvangstijd: 11.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00. ‘Vreemde Vogel’ is het vervolg op de succesvolle voorstelling ‘Broemm!’ ‘Vreemde Vogel’ is een nieuw, op zichzelf staand verhaal. Autootje Broem, Teun en Tijn gaan op avontuur, de wijde wereld in. Broemmm daar gaan ze, onderweg naar het grote onbekende. ‘Vreemde Vogel’ is een lieve, fysieke voorstelling met livemuziek, poppentheater en veel humor. ‘Vreemde Vogel’ gaat over vriendschap en avontuur, nieuwe dingen ontdekken want vreemd is niet eng maar juist heel leuk en spannend.

Donderdag 14 november: Lezing / Bas Haring / Bas Haring over duurzaamheid. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 12,50. Volksfilosoof en hoogleraar Bas Haring houdt op uitnodiging van de Bibliotheek aan de Vliet een lezing in Theater Ludens in Voorburg over het onderwerp duurzaamheid. Hij sluit met zijn lezing aan bij het thema van de landelijke leesbevorderingscampagne ‘Nederland Leest’. Bibliotheken door het hele land staan in november in het teken van Jan Wolkers en duurzaamheid. Tijdens ‘Nederland Leest’, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. In zijn lezing gaat Bas Haring in op vragen die leven rond het begrip duurzaamheid. Een onderwerp dat dagelijks langskomt op tv en internet, in kranten en tijdschriften. Een heel breed begrip waar iedereen mee te maken heeft. Hij bespreekt het begrip duurzaamheid op een toegankelijke manier en vanuit verrassende invalshoeken.

Vrijdag 15 november: Cabaret / Sjaak Bral / Vaarwel 2019 (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Waar tijd haar greep verloren heeft, weet niemand meer hoe laat men leeft. Gelukkig is daar Sjaak Bral. Duider van het jaar. Al 23 jaar. Deze humorist heeft ons al die jaren geholpen om het oude af te sluiten, zodat we het nieuwe kunnen omarmen. En dat blijft hij doen ‘totdat ik met gestrekte oorlellen lig.’Vandaar: Vaarwel 2019!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter