Nieuws
Regenboog zebrapad in Damcentrum

Leidschendam-Centrum krijgt een regenboog zebrapad waarbij de kleuren rondom de witte strepen worden aangebracht. Wethouder Nadine Stemerdink is het eens met een voorstel daartoe van PvdA en D66.

Alleen coalitiepartijen VVD en CDA stribbelden nog wat tegen. De liberalen vanwege de verkeersveiligheid – de automobilist kan ‘verrast’ worden door het zebrapad – terwijl de christendemocraten de argumentatie voor het pad was ‘mager’ vonden.

De zaak werd besproken in een commissie van de gemeenteraad. De wethouder deelde daar mee dat zij medio november een regenboogbank ‘inwijdt’ bij sportclub Stompwijk’92.

Jeroen van Rossum (GroenLinks) en Jacco van Maldegem (D66) uitten overigens kritiek op een gemeentelijk persbericht rondom Coming Out Day waarin deze zinsnede stond ‘Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met persoonlijke omstandigheden. Het één is niet beter dan het ander’. De wethouder zei toe voortaan beter op formuleringen te zullen letten. (foto Gouda Roze)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter