Nieuws
CDA trekt steun voor ‘eigen’ motie in

Het CDA staat niet meer achter een door de partij zelf mede ondertekende motie van GBLV waarin B&W werden gevraagd on kaart brengen in welke wijken een schaarste aan groen is; aan te geven waar het reeds in de begroting opgenomen extra groen wordt gerealiseerd en rekening te houden met de belangrijke rol van burgerparticipatie en gezondheid bij ontwikkelingen in de leefomgeving op het gebied van groenvoorzieningen.

Dat bleek gisteravond tijdens een debat over de motie in een commissie van de gemeenteraad. Verantwoordelijk wethouder Nadine Stemerdink liet eerder weten de motie niet uit te voeren vanwege een gebrek aan ambtenaren en geld. Als een extern bureau het moet gaan doen kost dat 25.500 euro ex btw. De gemeenteraad zal dan moeten aangeven waar dat geld vandaan moet komen. Dat is tot nu toe niet gebeurd.

CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks liet weten dat het onderzoek iets moois is voor de bühne. Volgens hem zijn de gegevens ook best te halen uit de bestanden van de gemeente en door informatie op te halen in de wijken. Het geld voor het onderzoek kan volgens hem beter besteed worden aan het kopen van nieuwe bomen. Op de vraag van commissievoorzitter Floor Kist of het CDA de steun aan de eigen motie introk stelde Hendriks: ,,Ik ben een nieuw raadslid. Gelukkig kan ik dat zo zeggen.’’ Zijn fractievoorzitter, Gijs Dupont, greep niet in.

Behalve CDA voelen ook VVD en ChristenUnie-SGP niet voor het onderzoek. Zij zijn gedrieën echter geen meerderheid in de gemeenteraad. De andere fracties gaven aan de koppen bij elkaar te gaan steken om het benodigde geld binnen de begroting te vinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter