Nieuws
Intocht Sinterklaas op zaterdag 16 november

De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt zaterdag 16 november rond 10:30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. Nadat de Sint is uitgestapt in de Sluis, wandelt hij via het Damplein richting de Damlaan. Op de Damlaan staat ter hoogte van het voormalig postkantoor een groot podium waar vanaf ongeveer 11:00 uur Lakeipiet begint met een gezellig meezingfestijn.

De Sint wordt rond 11:30 uur verwacht op het grote podium waar hij officieel wordt verwelkomd door de (loco) burgemeester. Uiteraard worden er voor de Sint allerlei liedjes gezongen. Rond 12:10 uur vertrekt de Sint naar zijn boot om zijn reis voort te zetten richting de Huygenshaven in Voorburg, nabij de Kerkbrug.

De Damlaan is vanaf 9:30 uur tot circa 12:45 uur afgesloten. De brug is afgesloten vanaf 10:00 uur tot circa 11:30 uur. Via de Rijnlandstraat kunt u doorrijden tot de parkeergarage onder het Damplein. De Damhoudersstraat is afgesloten vanaf 10:00 uur tot circa 11:30 uur. verkeer vanuit de Regthuysstraat mag dan alleen richting de Nieuwstraat.

De stoomboot van Sinterklaas meert vervolgens omstreeks 13:00 uur aan in de Huygenshaven van Voorburg, nabij de Kerkbrug. De Sint wordt ook hier verwelkomd door de (loco) burgemeester. De Sint neemt uiteraard ook dit jaar weer ruim de tijd om de kinderen langs de dranghekken gedag te zeggen. De Sint loopt via de Kerkstraat richting het podium in de Herenstraat, waar vanaf 13:30 uur al een feest wordt gebouwd door onder andere Lakeipiet. Op het podium wordt Sinterklaas nogmaals officieel welkom geheten in Leidschendam-Voorburg door de (loco) burgemeester. Na het officiële welkom worden er gezamenlijk met de kinderen allerlei liedjes gezongen. Daarna zal de Sint een rondwandeling maken door het Huygenskwartier. Rond 15:15 uur vertrekt de Sint weer naar zijn logeeradres.

Vanaf 12:30 uur tot circa 14:30 uur is de Kerkbrug afgesloten voor alle verkeer. Vanaf de Parkweg kunt u rijden tot de parkeergarage in de Raadhuisstraat. (foto Ot Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter