Nieuws
Financieel misbruik ouderen aangepakt

Veel ouderen hebben hulp nodig; voor huishoudelijke taken, maar ook voor hun financiële administratie. Doordat veel geldzaken tegenwoordig via internet gaan, is het voor hen vaak nog lastiger geworden om hun eigen financiën bij te houden. Dit kan ouderen afhankelijk maken van anderen. Helaas zijn er mensen die deze afhankelijkheid misbruiken.

Om dit euvel tegen te gaan organiseren welzijnsorganisatie Woej, de Rabobank, Stichting Budgetzorg, Caminada Notarissen, Florence, Vidomes en de gemeente op woensdag 27 november een bijeenkomst. Doel: kennis en ervaringen op dit gebied met elkaar te delen, de samenwerking op lokaal gebied te zoeken ter voorkoming van deze problematiek en buurtbewoners leren welke preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

De bijeenkomst vindt plaats bij De Groene Loper, Van Royenstraat Voorburg. Er wordt om 19.00 uur gestart. De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners, mantelzorgers, (semi-)professionals en vrijwilligers. Heeft u interesse? Meld u dan voor 13 november aan via erica.pannekoek@woej.nl. Voor vragen kunt u ook met haar contact opnemen. Deelname is gratis.

Het financieel misbruik vindt bijvoorbeeld plaats bij het pinnen, internetbankieren en het ongepast misbruik maken van bezittingen. Dat kan familie zijn van de oudere, een andere mantelzorger of een professionele zorgverlener, maar dat kan ook iemand zijn met criminele motieven. Ouderen praten er niet makkelijk over bijvoorbeeld door schaamte, loyaliteit naar de pleger of omdat ze het niet doorhebben.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter