Activiteiten
Lampionnenoptocht Sint Maarten

De traditionele Lampionnenoptocht Sint Maarten in Voorburg staat weer voor de deur. Op maandag 11 november wordt die gelopen. Om circa 18.15 uur verzamelen de kinderen en (groot)ouders, bands, Rode Kruis Eerste Hulp vrijwilligers, begeleiders en anderen bij de ingang van Vlietwijck aan het Oosteinde te Voorburg. De stoet vertrekt om 18.30 uur voor de optocht door de wijk en komt rond 19.10 uur aan bij de St. Martinuskerk, Oosteinde 56. Hier worden Sint Maarten liedjes gezongen en verschijnt Sint Maarten als Romeins ridder op het bordes boven in de toren. Daarna deelt hij prijsjes uit voor de mooiste lampion en krijgt ieder een Sint Maartenappeltje. De tocht wordt sinds 1950 gelopen. (foto GroenVandaag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter