Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Zaterdag eersteklasser Forum Sport ontvangt op sportpark ‘t Loo in Voorburg SV Heinenoord. Een strijd van de nummer 9 (de thuisploeg) tegen de rode lantaarndrager. De bezoekers peurden pas twee punten uit hun zes ontmoetingen, doelsaldo 6-13. Maar SV Heinenoord pakte vorig weekeinde wel een punt tegen SV Honselersdijk, het team waar Forum Sport eerder ook tegen gelijk speelde. De thuisploeg staat nu op zeven punten, onder meer door de knappe uitzege vorig weekeinde bij Die Haghe. Vorig seizoen werd het in Voorburg 3-0. Aftrap 14.30 uur.

SEV mag op bezoek bij de politie: de HPSV in Den Haag. De hermandad is dit seizoen kennelijk met andere zaken bezig want de thuisploeg pakte nog geen punt in vijf competitieduels. Scoren deed men ook vrijwel niet (5 doelpunten). De tegenstanders daarentegen wisten HPSV aan flarden te schieten: 24 keer belandde de leren kogel al in het HPSV-net. SEV staat nu vijfde met dertien punten. Vorige zaterdag werd er thuis met 5-3 gewonnen van Haagse Hout. Aftrap 14.30 uur.

RKAVV mag zondag 3 november om 14.00 uur aantreden bij de koploper in de zondag hoofdklasse A: VV Hoogeveen. De Leidschendammers zijn door de recente zeges inmiddels op de zevende plek beland met tien punten uit 8 wedstrijden. De VV Hoogeveen heeft er 8 meer. De thuisploeg scoorde weliswaar minder dan RKAVV (21 om 22 goals); de defensie is beduidend sterker: 12 tegengoals tegen 20 bij de Leidschendammers. Toch heeft VV Hoogeveen ook al twee duels verloren. Maar dat was in uitwedstrijden. Trainer Maurizio Ceccucci heeft zijn bewondering voor de thuisploeg al geuit. Met wat ‘accenten’ denkt hij echter dat zijn team toch een kans maakt.

De VV Wilhelmus wacht in de tweede klasse opnieuw een zware opgave: uit spelen bij Oliveo in Pijnacker. Oliveo staat derde, pakte elf punten in vijf wedstrijden en heeft een doelsaldo van plus tien. Daar steken de cijfers van de Voorburgers schril tegen af: 1 punt uit vier wedstrijden, doelsaldo min zes. De VV Wilhelmus staat dan ook dertiende. Vorig weekeinde werd thuis een 2-0 voorsprong weggegeven tegen RKDEO (eindstand 2-3). Maar, het is bekend, wonderen zijn het voetbal nog niet uit. Aftrap 14.30 uur.

Stompwijk’92 moet het in de derde klasse thuis op sportpark Meerhorst opnemen tegen het Haagse SC REMO. Het is een strijd tussen de nummers 9 (de thuisploeg) en 10. Hen scheidt één punt: Stompwijk’92 staat op zes uit zes, REMO op 5 uit zes. Alleen bij de doelsaldi ziet het er iets anders uit: Stompwijk’92 min 3, REMO min zeven. Bij de thuisploeg beweren ze dat het veldspel beter is dan het de afgelopen seizoenen was; alleen zijn de resultaten er nog niet naar. Aftrap 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter