Nieuws
Commissie akkoord met bouw op Fonteinkerk

De welstandscommissie is op hoofdlijnen akkoord met de plannen van Wibaut Projectontwikkeling voor nieuwbouw op en in de Fonteinkerk, Fonteynenburglaan Voorburg. Dat betekent een grote stap vooruit in de transformatie van kerk naar woningen.

,,Ik vind dat we een heel bijzonder ontwerp hebben gemaakt voor de optopping (drie bouwlagen op de kerk, red.)”, vertelt Pelle Poiesz van HP Architecten. ,,De architectuur van deze nieuwe drie bouwlagen versterkt de sobere en ook wel eigenwijze architectuur van de Fonteinkerk. Ik verheug me erop om het ontwerp nu verder te verfijnen.”

En dat is precies wat de architecten nu gaan doen: het ontwerp verder uitwerken om de omgevingsvergunning voor de (ver)bouw te kunnen aanvragen. Dat wordt een gecombineerde aanvraag met het verzoek het bestemmingsplan te wijzigen tot wonen. ,,Met veel toewijding zijn we met een mooi team van ontwerpers, bouwer en adviseurs het nieuwe complex aan het vormgeven”, zegt Pelle Poiesz. ,,We hebben een intensieve periode achter de rug waarin we de uitgangspunten voor het ontwerp hebben afgestemd met de Welstand- en Monumentencommissie. Mijn waardering voor de Fonteinkerk is alleen maar groter geworden.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter