Nieuws
Onderzoek weggebruik Voorburg – Prins Clausplein

Rijkswaterstaat voert op dinsdag 5 november op vijf rijkswegen in Zuid-Holland een onderzoek uit naar weggebruik via kentekenregistratie. Daaronder ook de A12 tussen Voorburg en Knooppunt Prins Clausplein, in beide richtingen. Rijkswaterstaat wil hiermee een beeld krijgen van de herkomst en bestemming van de personenauto’s en het vrachtverkeer op de rijkswegen in Zuid-Holland.

Het onderzoek onder het vrachtverkeer moet informatie opleveren over de intensiteit van het goederenvervoer in en buiten de spits en de goederensoorten die over de weg vervoerd worden. Bij het onderzoek onder het personenverkeer wordt bestuurders vooral gevraagd naar hun motieven voor het gebruik van de auto en hun opvattingen over de openbaar vervoervoorzieningen rond de rijksweg. De resultaten van het onderzoek kunnen aanleiding zijn voor verkeersmaatregelen op en rond de weg.

Met camera’s worden de kentekens van passerende personenauto’s en vrachtauto’s geregistreerd. De camera’s worden langs de weg en op viaducten geplaatst vanaf dinsdag 29 oktober 2019. Op dinsdag 5 november 2019 vindt kentekenregistratie plaats op de volgende vijf locaties in beide richtingen op de: snelweg A12 tussen Voorburg en Knooppunt Prins Clausplein; A12 tussen Nootdorp en Zoetermeer Centrum snelweg A15 tussen Sliedrecht Oost en Hardinxveld-Giessendam; snelweg A16 tussen ’s-Gravendeel en Knooppunt Klaverpolder; snelweg A29 tussen Barendrecht en Oud-Beijerland.

Een deel van de geregistreerde kentekenhouders ontvangt hierna een brief met de vraag om deel te nemen aan een onderzoek van Rijkswaterstaat naar het gebruik van de rijksweg. Zij kunnen inloggen op een site en de enquête digitaal invullen. Deze groep is geselecteerd aan de hand van een steekproef.
Het onderzoek naar weggebruik is een van de jaarlijks terugkerende verkeersonderzoeken die Rijkswaterstaat uitvoert op steeds verschillende rijkswegen in de provincie Zuid-Holland. Doel hiervan is om een goed beeld te krijgen van het weggebruik en de verkeersstromen in Zuid-Holland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter