Nieuws
Groentip: Citroenen aan Voorburgse bomen

Een nieuwe groentip van Stadsbeheer: ,,Het is dat het weer niet zo mee zit, maar je waant je zo maar in Spanje wanneer je deze foto ziet. Citroenen die vochtig zijn van de ochtenddauw. Deze Poncirus trifoliata staat naast de Martinusflat aan de Bernhardlaan in Voorburg. Na DNA-onderzoek is duidelijk dat zij behoort tot het Citrusgeslacht en de Latijnse naam is Citrus trifoliata. De tweede naam duidt op drietallig blad. Het is de enige Citrus die in ons klimaat overleeft. Ze wordt vaak gebruikt als onderstam voor het veredelen van andere Citrusbomen. In het Engels heet deze plant Japanese Bitter-orange. Zo van de boom zijn de vruchten niet echt lekker. Maar je kan er wel Marmelade van maken en een ​​verfrissend drankje. De vruchten geven direct na de pluk weinig sap, maar als je ze twee weken laat liggen, komt er wel wat meer uit. Het sap bevat veel vitamine C. Overigens in Korea wordt het blad van de struik, als groente gebruikt. Word je hier niet zo enthousiast van, probeer dan een schoonmaakmiddeltje uit.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter