Nieuws
Avalex wil effectiever en efficiënter worden

Afvalbedrijf Avalex wil effectiever en efficiënter gaan werken. Een besluit over de oprichting van een nieuwe b.v. waarin alle bedrijfsactiviteiten zouden worden ondergebracht is daarom twee jaar uitgesteld.

Dat heeft de directie bekend gemaakt. Het bestuur, waarin namens Leidschendam-Voorburg wethouder Astrid van Eekelen zit, heeft daarmee ingestemd. Avalex wil focus houden op de inhoud, aldus de directie. Daarbij kan men geen afleiding door een discussie over de bedrijfsorganisatie hebben.

Bij de inhoud noemt de directie Het Nieuwe Inzamelen (HNI, de burger scheidt afval en brengt restafval weg); nascheiding van afval bij de verwerker (samen met de aanbesteding van een nieuw contract over de verwerking van restafval in 2021); invoeren van vuilnisauto’s die van de zijkant worden beladen; het nog verder verbeteren van te rijden afvalroutes.

Bij de zes gemeenten die Avalex vormen waren de gemeenteraden het niet eens over de opzet van een nieuwe b.v., aldus de directie van Avalex. Men kon op dit moment geen voordelen laten zien. Bovendien was er als voor de gevolgen, met name in financiële zin: hogere kosten en dus hogere lasten voor de burgers.

Avalex gaat derhalve nog twee daar door in de huidige vorm. Dan wordt de balans opgemaakt en moet er opnieuw besloten worden of de b.v. er moet komen of niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter