Nieuws
Overlast jongeren Vlietdagen ‘lastig’ te voorkomen

Overlast van jongeren tijdens Vlietdagen is ‘heel lastig’ te voorkomen. Met het organiseren van een evenement voor de jongeren wordt het probleem ‘namelijk’ niet opgelost.

Dat staat in een Evaluatie Vlietdagen 2018 die Vlietnieuws op basis van de Wet openbaar bestuur in handen heeft gekregen. Het stuk is in december 2018 voor wethouder Astrid van Eekelen gemaakt.

In de avond en nacht van 15 op 16 september 2018 schopten jongeren rellen in het Voorburgse Huygenskwartier uit verveling en omdat kroegen voor hen gesloten bleven.

Dit jaar werd er bij Vlietdagen wel een apart jongerenonderdeel georganiseerd. Op zaterdag vond tussen 12.00 en 18.00 in het Voorburgse park Vreugd en Rust Blockjam plaats. Toch liep de zaak in de avond en nacht van 21 op 22 september opnieuw uit de hand met jongeren in het Huygenskwartier.

Over de rellen in 2018 wordt in de Evaluatie opgemerkt dat de politie de zaak goed oppakte. Recent berichtte burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad over de politieaanpak dit jaar. Hij stelde dat de aard en omvang van de rellen niet waren voorzien.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter