Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen SEV morst punten

Een geslaagd weekeinde voor de lokale voetbalclubs. Hoofdklasser RKAVV pakte een punt bij koploper Hoogeveen, Stompwijk’92 scoorde er zeven en de VV Wilhelmus pakte eindelijk drie punten. Alleen SEV verpeste het fraaie beeld door onderuit te gaan bij de Haagse politie, de rode lantaarndrager notabene die nog geen punt had verzameld deze competitie.

Forum Sport – SV Heinenoord 2 – 1

‘Never change a winning team’, dus begon Dennis den Turk met dezelfde elf, die hij vorige week tegen Die Haghe de wei instuurde. Het eerste bedrijf kende slechts twee hoogtepunten. Een heersend en uitstekend combinerend Forum Sport haalde na een kwartier voor de eerste keer de trekker over. Van zeker 35 meter poeierde de soms onnavolgbare Oalid Faik de bal diagonaal in de kruising. Luuk Goedbloed zorgde twintig minuten later voor de 2-0, waarna vriend en vijand eigenlijk al rekening hield met een flinke afstraffing voor hekkensluiter Heinenoord. Maar die vlieger ging niet op.

Het tweede bedrijf was volgens oefenmeester Dennis den Turk het aangluren niet waard. ,,Vergeleken met de eerste helft vergeten we te voetballen. Dan mis ik strijd, beleving en inzet. Daardoor maak je het jezelf onnodig lastig.’’ Dat had effect. SV Heinenoord werd steeds sterker. Dat resulteerde in de 63ste minuut in de aansluitingstreffer. De bezoekers voelden dat er meer te halen viel. Het was aan de eigen assistent-scheidsrechter, die tot tweemaal toe arbiter Kamal el Hajjaji wist te verleiden twee glaszuivere treffers van de gastheren af te keuren wegens buitenspel, te danken datr die opzet niet slaagde.

Den Turk: ,,Natuurlijk is het een jong team, maar ik zie het week in, week uit wel groeien in volwassenheid en weerbaarheid. En vooral dat laatste moet ik de jongens toch een compliment geven. Want door het uitvallen van Orlando Agues Ribeiro met een hamstringblessure was ik door mijn wissels heen en moesten we het laatste kwartier met tien verder. En die klus hebben ze geklaard.’’

VV Hoogeveen – RKAVV 2 – 2

Beelden van dit duel: https://www.youtube.com/watch?v=xd500uiaVcQ&feature=youtu.be

Overige uitslagen:

HPSV – SEV 3 – 2 (40e 1-0, 42e 2-0, 45e 3-0, 57e 3-1 Jeremy Knegtmans, 75e 3-2 Tim de Jong)

VV Hoogeveen – RKAVV 2 – 2 (24e 1-0, 26e 1-1 Zaharia Amrani, 85e 2-1, 88e 2-2 Jeremy van Lochem)

Oliveo – VV Wilhelmus 0 – 2 (52e 0-1 Bud de Bree, 76e 0-2 Sven van Noppen)

Stompwijk’92 0 SC REMO 7 – 0 (1e 1-0 Nick Ammerlaan, 15e 2-0 Rick Luiten, 45e 3-0 Rick Luiten, 50e 4-0 Nick Luiten, 61e 5-0 Nick van den Bosch, 70e 6-0 Lars Roeling, 85e 7-0 Tim van Veen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter