Nieuws
Berusting bij EHC na nederlaag tegen koploper

Handbalploeg EHC bleek een eenvoudige prooi voor het sterk spelende Herpertz Bevo 2, het opleidingsteam van Bevo. Een mix van jonge talenten en ervaren spelers die op het hoogste niveau gespeeld hebben, bleek te veel voor EHC, dat op alle aspecten tekort kwam en verloor met 23-31. Bevo blijft koploper en EHC zakt naar de vijfde plaats.

In de beginfase werd een gehaast spelend EHC al snel op achterstand gezet door Bevo dat simpelweg de kansen wel benutte waar EHC faalde. Binnen een mum van tijd was het 2-6 en was er al een gat geslagen. Maar door een aantal mooie punten van de weer veel scorende Djimmy Nolet en wat goede saves van keeper Rolf Wubben wist EHC toch weer aan te haken tot 9-9. Even leek het erop dat we een echte wedstrijd zouden krijgen, maar dit was van korte duur, Bevo zette aan en bij rust was er al een kansloze achterstand: 11-17.

Ook de tweede helft was er voor EHC geen doorkomen aan tegen de sterke verdediging van de mannen uit het Noord-Limburgse Panningen. Bevo bleef vol doorgaan, de ene break na de andere werd koelbloedig afgerond en halverwege de tweede helft was het 14-27. Coach André van den Bosch nam nu een time-out en zette de spelers weer op scherp waardoor EHC het laatste kwartier nog wat terugkwam. Met name Youri Verschut was lekker op dreef; hij maakte 7 van zijn 8 doelpogingen (schotpercentage 87%). Met een eindstand van 23-31 mocht EHC nog best tevreden zijn tegen deze tegenstander die boven de andere teams uitsteekt en waarschijnlijk terug-promoveert naar de Eredivisie.

Achteraf was er met name berusting. Assistent-coach Micha Vinkesteijn hierover: “In het begin misten we te veel kansen en Bevo maakte daar goed gebruik van. Even leken we terug te komen tot 9-9, maar dan zie je dat Bevo gewoon beter is. Zij gaven even gas en dan sta je bij rust eigenlijk al te ver achter. Alleen als iedereen top is en alles meezit hebben we een kans maar dat was vandaag niet het geval.” Ook hoekspeler Lennart Oorburg, die één keer het net wist te vinden was gelaten: “Ze hebben een sterke verdediging en veel snelheid. Dat zijn ook de wapens die wij meestal gebruiken, maar vandaag lukte dat niet. Soms moet je je erbij neerleggen dat je tegenstander gewoon sterker is.”

Ondanks de nederlaag doet EHC nog steeds goed mee in de Eerste Divisie. De komende weken volgen twee uitwedstrijden voor EHC. Op zaterdag 23 november is er weer een thuiswedstrijd aan de Groene Zoom. EHC Heren 2 speelt om 19.00 uur gevolgd door de wedstrijd EHC 1 – Feyenoord Handbal 1 om 20.40 uur.

Tussendoor speelt EHC ook nog voor de beker: donderdag 14 november om 20.45u staat de ‘uitwedstrijd’ tegen B&B Healthcare/WHC-Hercules HS2 op de agenda. Bij gebrek aan een zaal wordt dit bekerduel echter op de thuislocatie van EHC gespeeld, dus in de EHC-European Sports Dome op Sportpark Westvliet.

Uitslag: EHC – Bevo 2: 23-31 (11-17 bij rust). Doelpunten EHC: Djimmy Nolet (8), Youri Verschut (7), Wessel de Rijk (2), Jobbe Heidt (2), Lennart Oorburg (1), Tim Lammers (1), Xaveer Obbens (1), Jury van Vliet (1). (tekst Rik Hessing)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter