Nieuws
Florence: problemen bij huishoudelijke hulp

Zorgorganisatie Florence/Florein neemt per direct geen nieuwe klanten meer aan voor huishoudelijke hulp. Dit wegens gebrek aan personeel. Dat heeft wethouder Juliette Bouw de gemeenteraad laten weten.

‘In onze gemeente is Florence/Florein verreweg de grootste aanbieder van huishoudelijke ondersteuning met 1000 klanten. Door een tekort aan personeel hebben 44 inwoners momenteel geen vaste medewerker en wordt deze zorg tijdelijk verleend door uitzendkrachten en het Calamiteitenteam’.

‘Om kwaliteit te kunnen blijven leveren en de continuïteit voor huidige klanten te waarborgen, wil Florence/Florein voor deze groep eerst vaste krachten aantrekken, voordat er nieuwe klanten worden aangenomen. Er wordt hard gewerkt om nieuwe medewerkers te werven, maar door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om aan goede medewerkers te komen’.

‘Vooralsnog ziet de gemeente voldoende ruimte om nieuwe klanten onder te brengen bij andere aanbieders. Hierdoor is er geen acuut probleem. Wel zullen we de ontwikkeling goed volgen omdat juist door het abonnementstarief er steeds meer mensen gebruik maken van Huishoudelijke Ondersteuning. Ook blijven we met Florence/Florein in gesprek’, aldus de wethouder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter