Nieuws
Groentip: Nieuwe natuur in Vlietvoorde

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘In het gebied Vlietvoorde (Duivenvoordecorridor), staat naast huizenbouw ook natuur op ons programma. Vlietvoorde ligt op de grens van strandwallen en veenweidegebied. Achter Vlinders aan de Vliet zijn we momenteel druk bezig met het inrichten van een natuurlijk stukje groen waar je aankomend zomerseizoen ook kunt recreëren. Afgelopen week hebben we bollen geplant die de vroeg vliegende bijen en vlinders in het voorjaar van nectar bedienen. Naast de bollen komt er ook bloemrijk grasland, heesters en wat fruitboompjes. Vlinders  aan de Vliet is weer open vanaf 21 februari 2020. Breng je een bezoekje, kijk dan eens om de hoek of je al bollen ziet bloeien en iets ziet vliegen. Je kan er onder andere sneeuwklokjes, verschillende uiensoorten en zelfs lelies ontdekken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter