Nieuws
Longarts hekelt gemeente

De plannen van de gemeente voor huizenbouw, aanpassingen aan het wegennet en de komst van de Mall of the Netherlands met alle verkeersdrukte van dien, leiden ertoe dat de luchtkwaliteit verder achteruit gaat. Dat is niet te rijmen met de zorgplicht die de gemeente heeft om te zorgen voor een schone woonomgeving en een goede luchtkwaliteit.

Dat stelt dr. H.J.W. Schreur, longarts aan het Haga ziekenhuis in Den Haag, in een brief aan de gemeenteraad. Hij beroept zich bij zijn schrijven op patiënten van hem binnen de gemeente en op openbare gegevens inzake de luchtkwaliteit in de gemeente.

Volgens Schreur is de luchtkwaliteit in de gemeente verontrustend slecht en is er sinds 2015 geen verbetering te zien. De medicus wijst op het verband tussen luchtkwaliteit, longaandoeningen en longkanker alsmede het cardiovasculaire risico en aangeboren afwijkingen, vroeggeboorte en geboortegewicht.

Hij roept de gemeenteraad op bij de besluitvorming inzake bouwplannen, wegwerken en de Mall ernstig rekening te houden met de effecten op de luchtkwaliteit en daarmee ook voor de burgers in de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter