Vorig jaar vroeg ik me dit al af, maar het is mij nog steeds niet bekend wat een kerstverlichting te maken heeft met het logo van het Huygenskwartier. Of hebben de Wijzen uit het Oosten dit wellicht besloten?

Moet het Huygenskwartier zo gepromoot worden, dat dit zelfs in de kerstverlichting tot uitdrukking komt. Vier jaar geleden is besloten om het historisch centrum te veranderen in het Huygenskwartier en dit moet natuurlijk op allerlei manieren gepromoot worden, zelfs in de kerstverlichting zoals men nu kan zien.

Wij mogen blij zijn dat de mensen die dit besloten hebben niet op het Binnenhof zitten, anders hadden wij nu wellicht met een NEXIT te maken gehad. In heel Europa is al bekend dat een historisch centrum een gebied is, waar cultuur, winkels en horeca aanwezig zijn. Dit hoeft nauwelijks op deze manier gepromoot te worden.

Laatst was ik in Malaga en ging om te winkelen naar het Historisch centrum en niet naar het Picassokwartier wat daar ook bestond.

En nu bedenk ik mij dat het in het Engels werd aangegeven Historical Centre dus dit moet bekend zijn over heel de wereld. Ik vraag mij nu af moet Huygens het dorp promoten of het dorp Huygens. We hebben nog een lange weg te gaan voordat het Huygenskwartier ook wereldberoemd is.

(Aad de Leeuw, bloemist in het historische centrum van Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter