Nieuws
VRC heeft international

Rugbyclub VRC heeft sinds dit weekeinde een international in de gelederen. Tobias Nota (15) speelde in het nationale rugbyteam Jong Oranje U16 zijn eerste twee wedstrijden in en tegen België.

,,Het rugbyniveau was erg hoog en het was niet makkelijk om te scoren, maar uiteindelijk wonnen we beide wedstrijden: tegen het nationale team van Vlaanderen met 14-0 en tegen dat van Wallonië met 7-5. Ik kreeg naderhand veel complimenten van mijn coaches en teamgenoten over hoe ik speelde en daar was ik erg blij mee. Het was een geweldige dag en een eer om samen met de beste spelers van mijn leeftijdsgroep te mogen spelen. Ik kan niet wachten tot de volgende training of wedstrijd.”

Het avontuur voor de Havo-student van het Sint Maartens-college begon op 6 oktober tijdens de Rugby Development Dag in het Amsterdamse Nationale Rugby Stadion waarna hij gevraagd werd om mee te trainen met het Nationale team. Speelt hij bij VRC als fullback, in het Oranje team heeft hij als outside center een belangrijke rol in zowel de aanval als de verdediging. Juist die afwisseling van posities maakt het voor het rugbytalent een gave en leerzame ervaring dankzij de (extra) wedstrijdervaring die hij nu op doet.

,,Toen ik met rugby begon, merkte ik al snel dat het spel sneller is, fysiek ook meer vraagt en het klinkt afgezaagd, maar het respect naar de scheidsrechter maar vooral onderling, dát maakt het een unieke sport. Het is écht een teamsport. Mijn teamgenoten zijn allereerst mijn vrienden en we zullen het samen moeten doen. Het leuke van ons team is dat ook echt iedereen enorm gemotiveerd is. Dat is echt niet overal het geval! Ik heb daardoor altijd zin om naar de training te gaan.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter